Αφράτη, μυρωδάτη και πεντανόστιμη μηλόπιτα



ΑΦΡΑΤΗ, ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ 

Η συγκεκριμένη μηλόπιτα είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ, αφράτη, πανεύκολη και μοσχομυρίζει το σπίτι μήλο και κανέλα!
Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!!

Υλικά
4 μήλα κομμένα σε κύβους
2 φλ. ζάχαρη (εγώ βάζω λιγότερη)
1 φλ. ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
λίγο αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
άχνη για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση
Ανακατεύω σε ένα μπολ τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και βάζω στο ψυγείο για μία ώρα.
Χτυπάω τα αυγά με τις βανίλιες και το μπέικιν, τα προσθέτω στα μήλα και ανακατεύω με κουτάλι. Προσθέτω τα καρύδια, ανακατεύω, προσθέτω και το αλεύρι και ανακατεύω πάλι με το κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
Ρίχνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι.
Ψήνω στους 175 - 180 βαθμούς για τριά τέταρτα περίπου, στη μεσαία θέση του φούρνου με αντιστάσεις πάνω - κάτω... (Στο σαραντάλεπτο δοκιμάζω με την οδοντογλυφίδα και μόλις βγει στεγνή το κλείνω).
Μόλις κρυώσει ρίχνω άχνη.


Credits:
Δάφνη Τούτιου
Αφράτη, μυρωδάτη και πεντανόστιμη μηλόπιτα