
Υλικά
Για τις μπάρες
- 180 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. μέλι
- 180 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη)
- 360 γρ. βρώμη
Για το γλάσο
- 200 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- Φιστίκι Αιγίνης (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη καρύδας (ή την καστανή ζάχαρη).
- Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 150°C για 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις.
- Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν εντελώς.
- Για το γλάσο, λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα και προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω από τις κρύες μπάρες και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.
- Τοποθετούμε τις μπάρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το γλάσο.

Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza