Αλμυρά μάφινς

Υπέροχα αφράτα και λαχταριστά Αλμυρά Μάφινς (Muffins)

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ


Υπέροχα αφράτα και λαχταριστά!!


Υλικά (για 28 μάφινς)

  • 5 αυγά
  • 1 Βιτάμ (250 γρ)
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
  • 1 ζαμπόν (200 γρ.), κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. κασέρι γκούντα, κομμένο σε κυβάκια
  • 200 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 ποτήρια του νερού αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το Βιτάμ και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Με το που ενσωματωθεί το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το ζαμπόν, το κασέρι, τη φέτα, και τις πιπεριές, αφού πρώτα τα κόψουμε σε κυβάκια.
  4. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν.
  5. Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.


Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget