
ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ
Υπέροχα αφράτα και λαχταριστά!!
Υλικά (για 28 μάφινς)
- 5 αυγά
- 1 Βιτάμ (250 γρ)
- 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
- 1 ζαμπόν (200 γρ.), κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. κασέρι γκούντα, κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κυβάκια
- 2 ποτήρια του νερού αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το Βιτάμ και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Με το που ενσωματωθεί το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το ζαμπόν, το κασέρι, τη φέτα, και τις πιπεριές, αφού πρώτα τα κόψουμε σε κυβάκια.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν.
- Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
