
ΝΟΣΤΙΜΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
- 8 μελιτζάνες μέτριες
- 1 βάζο κόκκινες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (450 γρ.)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι του καφέ ξύδι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά και τις κόβουμε σε κυβάκια με τη φλούδα.
- Τις τηγανίζουμε με σπορέλαιο και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το λάδι.
- Στη συνέχεια σε ένα μπολ προσθέτουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά ψιλοκομμένη, το μαϊντανό το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και το ξύδι και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι ώστε να δέσουν τα υλικά.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
Μπορείτε να σερβίρετε τη Μελιτζανοσαλάτα με τριμμένο τυρί φέτα από πάνω που της πάει πολύ!
Δημιουργός συνταγής: Κατερινα Μαδικα
