CUPCAKES
Υλικά
- 6 αυγά
- 1 και 1/4 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1/2 φλυτζάνι κρασιού μαυροδάφνη
- 2 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 1 μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 1 φλυτζάνι κρασιού τρούφα
Για το Γλάσο:
- 1 κουβερτούρα
- 1 κ.σ. λάδι ελαφρύ
- 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ
Διακόσμηση:
- Τρούφα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το λάδι και τη μαυροδάφνη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Στο τέλος ρίχνουμε την τρούφα αφού την έχουμε αλευρώσει για να μην καθίσει κάτω.
- Γεμίζουμε χαρτάκια για μάφιν μέχρι τη μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 15 με 20 λεπτά περίπου.
- Για το γλάσο λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το λάδι και το γάλα εβαπορέ.
- Στο τέλος προσθέτουμε την τρούφα.