
ΣΑΡΔΕΛΙΤΣΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά
1 1/2 κιλό σαρδέλα φρέσκια μεγαλούτσικη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες χωρίς τη φύτρα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1/2 φλ λάδι
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κεφάλια και βγάζουμε τα εντεράκια από τα ψαράκια τα πλένουμε από τα λέπια τους καλά και τα ανοίγουμε στη μέση. Αφαιρούμε με προσοχή το κοκαλάκι τους και τα ξεπλένουμε καλά.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στρώνουμε τα μισά φιλετάκια από τις σαρδέλες στο ταψάκι πασπαλίζουμε με σκόρδο, μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τις σαρδελίτσες από πάνω με το υπόλοιπα φιλετάκια.
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το λαδάκι αλατοπιπερώνουμε πάλι ελαφρώς και ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.