Μια συνταγή για ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ - QUICHE LORRAINE από το blog Μυρωδιές και νοστιμιές
Κις Λορέν - Quiche Lorraine
Γαλλική τάρτα διάσημη ανά τον κόσμο. Μια μπουκιά και σε ταξιδεύει ...!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!
Υλικά
Για την ζύμη
250 γρ.αλεύρι
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. λάδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
250 γρ.μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ.τυρί edam
2 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Ζυμώνεται την ζύμη με το αλεύρι,το γιαούρτι και το λάδι. Αφήνετε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείται σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm. Από πάνω τοποθετείται το μπέικον και στο τέλος το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνετε πάνω από το τυρί. Το ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΠΡΟΣΦΑΤΑ
- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΑΥΓΑ
- _ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- _ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- _ΚΡΕΑΣ
- _ΛΑΔΕΡΑ
- _ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- _ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- _ΜΕΖΕΔΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ
- _ΟΣΠΡΙΑ
- _ΠΑΤΑΤΕΣ
- _ΡΥΖΙ
- _ΣΑΛΑΤΕΣ
- _ΣΑΛΤΣΕΣ-ΝΤΙΠΣ
- _ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ - ΤΟΣΤ
- _ΣΝΑΚΣ
- _ΣΟΥΠΕΣ
- _ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- _ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
- _ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΖΥΜΗ
- _ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
- _ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- _ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
- _ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
- _ΚΕΙΚ
- _ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- _ΚΡΕΜΕΣ
- _ΠΑΓΩΤΑ
- _ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- _ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ
- _ΤΟΥΡΤΕΣ-ΠΑΣΤΕΣ
- _ΡΟΛΑ-ΚΟΡΜΟΙ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΛΥΚΑ
- _ΠΟΤΑ-ΡΟΦΗΜΑΤΑ
- _ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ
- _ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ
- _ΠΙΤΑΚΙΑ-ΤΑΡΤΑΚΙΑ
- _ΖΥΜΕΣ
- _ΨΩΜΙΑ
- _ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
- _ΚΡΕΠΕΣ
- _ΒΑΦΛΕΣ
- _PANCAKES-ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
- _DONUTS-ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
- _ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ-ΜΠΡΙΟΣ
- _ΚΡΟΥΑΣΑΝ
- ΓΙΟΡΤΙΝΑ
- _ΠΑΣΧΑ
- _ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- _ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ
- _ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ
- ΒΙΝΤΕΟ
- ΜΥΣΤΙΚΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ