Μια συνταγή για ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ - QUICHE LORRAINE από το blog Μυρωδιές και νοστιμιές
Κις Λορέν - Quiche Lorraine
Γαλλική τάρτα διάσημη ανά τον κόσμο. Μια μπουκιά και σε ταξιδεύει ...!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!
Υλικά
Για την ζύμη
250 γρ.αλεύρι
100 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
100 ml. λάδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
250 γρ.μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
250 γρ.τυρί edam
2 αυγά
250 ml. κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία
Ζυμώνεται την ζύμη με το αλεύρι,το γιαούρτι και το λάδι. Αφήνετε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί. Ανοίγετε την ζύμη και την τοποθετείται σε καλούπι ψησίματος με διάμετρο 24 cm. Από πάνω τοποθετείται το μπέικον και στο τέλος το τριμμένο τυρί. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα περιχύνετε πάνω από το τυρί. Το ψήνεται για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΑΥΓΑ
- _ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- _ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
- _ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ-ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ
- _ΚΡΕΑΣ
- _ΛΑΔΕΡΑ
- _ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- _ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- _ΜΕΖΕΔΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ
- _ΟΣΠΡΙΑ
- _ΡΥΖΙ
- _ΠΑΤΑΤΕΣ
- _ΣΑΛΑΤΕΣ-ΝΤΡΕΣΙΝΓΚΣ
- _ΣΑΛΤΣΕΣ-ΝΤΙΠΣ
- _ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ - ΤΟΣΤ
- _ΣΝΑΚΣ
- _ΣΟΥΠΕΣ
- _ΨΑΡΙΑ
- _ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
- _ΓΛΑΣΑ - ΣΙΡΟΠΙΑ
- _ΓΛΥΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ
- _ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΖΥΜΗ
- _ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
- _ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- _ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
- _ΚΕΙΚ
- _ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ
- _ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ-ΜΠΙΣΚΟΤΑ
- _ΚΡΕΜΕΣ
- _ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
- _ΠΑΓΩΤΑ
- _ΡΟΛΑ-ΚΟΡΜΟΙ
- _ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
- _ΤΟΥΡΤΕΣ-ΠΑΣΤΕΣ
- _ΠΟΤΑ-ΡΟΦΗΜΑΤΑ
- _ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ
- ΠΙΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ
- _ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
- _ΖΥΜΕΣ
- _ΠΙΤΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ
- _ΠΙΤΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑ
- _ΠΙΤΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ
- _ΠΙΤΕΣ ΓΛΥΚΕΣ
- _ΠΙΤΣΕΣ-ΚΑΛΤΣΟΝΕ
- _ΤΑΡΤΕΣ ΑΛΜΥΡΕΣ
- _ΤΑΡΤΕΣ ΓΛΥΚΕΣ
- _ΨΩΜΙΑ
- _ΚΡΕΠΕΣ-ΒΑΦΛΕΣ
- _PANCAKES-ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
- _DONUTS-ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
- _ΚΡΟΥΑΣΑΝ
- _ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ-ΜΠΡΙΟΣ
- ΓΙΟΡΤΙΝΑ
- _ΠΑΣΧΑ
- _ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
- _ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΑΛΜΥΡΑ
- _ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ
- ΒΙΝΤΕΟ
- ΜΥΣΤΙΚΑ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ