Ρολά μπακλαβά με κανταίφι



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΡΟΛΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ρολά μπακλαβά με κανταίφι

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
10 φύλλα κρούστας Βηρυτού,
300 γραμμάρια κανταΐφι,
200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο αγελαδινό,
200 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα,
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκό γαρύφαλλο

Βουτυρώνουμε το ταψί μας!
Ανοίγουμε το φύλλο, το ραντίζουμε με βούτυρο βάζουμε στην άκρη κανταΐφι, πάνω στο κανταΐφι γέμιση(καρύδι, κανέλα, γαρίφαλο) και το ρολάρουμε και το τοποθετούμε στο ταψί!
Όταν τα τελειώσουμε όλα ρίχνουμε πάνω το υπόλοιπο βούτυρο να μουσκευτούν καλά και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 20 λεπτά!
Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο τα ραντίζουμε με νερό και τα τοποθετούμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 1 ώρα φυσικά τον φούρνο!!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερού με 4 ποτήρια νερού ζάχαρη για 6 λεπτά στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το χυμού ενός λεμονιού!
Σιροπιάζομαι καυτά ρολά, χλιαρό προς κρύο σιρόπι με κουτάλα σιγά - σιγά!!!