Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι στιφάδο στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχαράκι από ελιά
1 Κιλό κρεμμύδια
1 Μεγάλο κρεμμύδι για το σοτάρισμα
1 Κουτ της σούπας πελτέ συμπυκνωμένο
Μερικές κουταλιές σάλτσα
Μπαχάρι και 2 δαφνόφυλλα η κανέλα
Αλάτι κ πιπέρι, λάδι για το τσιγάρισμα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα και μόλις απορροφήσει τα υγρά του το σβήνουμε με λίγο ξίδι.
Μετά το τσιγαρίζουμε καλά με ένα μεγάλο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και την σάλτσα και σκεπάζουμε μέχρι να γίνει το φαγητό.
Έχω καθαρίσει τα κρεμμυδάκια και τα έχω τσιγαρίσει με λίγο αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι.
Σε ένα ταψί βάζω τα κρεμμυδάκια και το μοσχαράκι με το ζουμάκι του καυτό όπως είναι από την κατσαρόλα και ψήνω στους 220 μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα του.