Μουστοκούλουρα


Τώρα που είναι η εποχή του μούστου ας φτιάξουμε αφράτα η τραγανά Μουστοκούλουρα !!!

Υλικά

  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 κ σ μέλι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ σ γεμάτο κακάο
  • 1 κ σ γεμάτο κανέλα
  • 1 κ γ γαρύφαλλο
  • 250 γρ πετιμέζι η μούστο
  • 180 γρ νερό χλιαρό
  • 2 κ σ κονιάκ
  • 1 κ γ σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μην το βάλετε όλο μαζί μέχρι να πλάθονται
  • 1 φάκελο μπεικιν
  • σουσάμι


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπολ τα 8 πρώτα υλικά και το πετιμέζι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
  2. Ρίχνουμε το νερό το κονιάκ που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν
  3. δεν ζυμωνουμε πολύ
  4. Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί
  5. Πλάθουμε ότι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε αντιστάσεις 180 βαθμούς
  6. 12 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο αν τα θέλουμε μαλακά και λίγο παραπάνω αν τα θέλουμε ποιο σκληρά
  7. Εγώ τα έκανα μαλακά και τα έβαλα σε μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και παραμένουν μαλακά.


Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Labrini Brakai

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!