
Τώρα που είναι η εποχή του μούστου ας φτιάξουμε αφράτα η τραγανά Μουστοκούλουρα!
Υλικά
- 150 γρ ηλιέλαιο
 - 200 γρ ζάχαρη
 - 2 κ σ μέλι
 - 2 βανίλιες
 - 1 κ σ γεμάτο κακάο
 - 1 κ σ γεμάτο κανέλα
 - 1 κ γ γαρύφαλλο
 - 250 γρ πετιμέζι η μούστο
 - 180 γρ νερό χλιαρό
 - 2 κ σ κονιάκ
 - 1 κ γ σόδα
 - 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μην το βάλετε όλο μαζί μέχρι να πλάθονται
 - 1 φάκελο μπεικιν
 - σουσάμι
 
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ τα 8 πρώτα υλικά και το πετιμέζι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
 - Ρίχνουμε το νερό το κονιάκ που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν
 - δεν ζυμωνουμε πολύ
 - Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί
 - Πλάθουμε ότι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε αντιστάσεις 180 βαθμούς
 - 12 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο αν τα θέλουμε μαλακά και λίγο παραπάνω αν τα θέλουμε ποιο σκληρά
 - Εγώ τα έκανα μαλακά και τα έβαλα σε μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και παραμένουν μαλακά.