
Τώρα που είναι η εποχή του μούστου ας φτιάξουμε αφράτα η τραγανά Μουστοκούλουρα !!!
Υλικά
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 κ σ μέλι
- 2 βανίλιες
- 1 κ σ γεμάτο κακάο
- 1 κ σ γεμάτο κανέλα
- 1 κ γ γαρύφαλλο
- 250 γρ πετιμέζι η μούστο
- 180 γρ νερό χλιαρό
- 2 κ σ κονιάκ
- 1 κ γ σόδα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις μην το βάλετε όλο μαζί μέχρι να πλάθονται
- 1 φάκελο μπεικιν
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μπολ τα 8 πρώτα υλικά και το πετιμέζι και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη
- Ρίχνουμε το νερό το κονιάκ που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν
- δεν ζυμωνουμε πολύ
- Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί
- Πλάθουμε ότι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε αντιστάσεις 180 βαθμούς
- 12 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο αν τα θέλουμε μαλακά και λίγο παραπάνω αν τα θέλουμε ποιο σκληρά
- Εγώ τα έκανα μαλακά και τα έβαλα σε μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και παραμένουν μαλακά.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου, συνταγή Labrini Brakai