Μοσχάρι οσομπούκο γιουβέτσι



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου για ΜΟΣΧΑΡΙ ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχάρι οσομπούκο γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ
1,200 γρ μοσχάρι οσομπούκο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ πελτέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. κριθαράκι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζω το μοσχάρι μέσα και το σωταρω,μόλις πάρει λίγο χρώμα Ρίχνω μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια και τις σκελίδες σκόρδο μέχρι να μαραθούν, στη συνέχεια το πελτέ και ψήνετε με το λαδάκι για να γλυκάνει λίγο και στη συνέχεια Ρίχνω τις ντομάτες κομμένες κι αυτές σε κυβάκια χωρίς τη φλούδα.
Το μαγειρεύω για περίπου 2 ώρες σε σιγανή φωτιά ,
αφού βέβαια έχω βάλει και 1 κούπα νερό μέσα.
Στη συνέχεια το βάζω στο ταψί ρίχνοντας μέσα καυτό νερό και 400 γρ. κριθαράκι χοντρό .
Το μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι, αφού πρώτα το έχω ανακατέψει 2-3 φορές.