Κέικ βανίλια - κακάο με ζάχαρη καρύδας και πορτοκάλι




ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι ελαφρύ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καρύδας
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
3 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 κ.γ. μπέικιν
3 κόφτες κ.σ. κακάο

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά (την οποία την έχουμε χτυπήσει στο μούλτι να γίνει πιο άχνη για να λιώσει εύκολα).
Ρίχνουμε τμηματικά τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού, αφήνοντας 2 - 3 κουταλιές για να αραιώσουμε το μείγμα με το κακάο..
Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και ανακατεύουμε με το κακάο και το χυμό πορτοκαλιού που κρατήσαμε.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας, και ρίχνουμε το μείγμα εναλλάξ με το μείγμα κακάου.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου... Ανάλογα το φούρνο.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ βανίλια - κακάο με ζάχαρη καρύδας και πορτοκάλι