ΚΕΙΚ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά
- 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι ελαφρύ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη καρύδας
- 1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- 4 αυγά
- 3 βανίλιες
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 3 κόφτες κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά (την οποία την έχουμε χτυπήσει στο μούλτι να γίνει πιο άχνη για να λιώσει εύκολα).
- Ρίχνουμε τμηματικά τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα.
- Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού, αφήνοντας 2 - 3 κουταλιές για να αραιώσουμε το μείγμα με το κακάο..
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από το μείγμα και ανακατεύουμε με το κακάο και το χυμό πορτοκαλιού που κρατήσαμε.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας, και ρίχνουμε το μείγμα εναλλάξ με το μείγμα κακάου.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου... Ανάλογα το φούρνο.