Νεράντζι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Νεράντζι γλυκό του κουταλιού

Η συνταγή είναι από τον τσελεμεντέ της αείμνηστης Σοφίας Σκούρα.
Η δοσολογία είναι με τις οκάδες, μαμαδίστικη!
1 οκά ισούται με 1280 γρμ.

Υλικά
1 οκά (δηλαδή 1280 γρμ.) φλούδες νεραντζιού, ξυσμένες στον τρίφτη και ρολαρισμένες
1 και 1/4 της οκάς (δηλαδή 1600 γρμ.) ζάχαρη 
3 κούπες νερό
Και για το τέλος χυμό μισού λεμονιού ή 1/2 φλ. τσαγιού γλυκόζη (εγώ έβαλα χυμό)

Συνταγή:
Ζεματάμε να ξεπικρίσουμε τα νεράντζια 2 φορές.
Μετά βάζουμε για δυο μέρες στο νερό, αλλάζοντάς το δύο φορές την ημέρα και μετά κανονικά δέσιμο.