
ΝΕΡΑΝΤΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Η συνταγή είναι από τον τσελεμεντέ της αείμνηστης Σοφίας Σκούρα.
Η δοσολογία είναι με τις οκάδες, μαμαδίστικη!
Η δοσολογία είναι με τις οκάδες, μαμαδίστικη!
1 οκά ισούται με 1280 γρμ.
Υλικά
1 οκά (δηλαδή 1280 γρμ.) φλούδες νεραντζιού, ξυσμένες στον τρίφτη και ρολαρισμένες
1 οκά (δηλαδή 1280 γρμ.) φλούδες νεραντζιού, ξυσμένες στον τρίφτη και ρολαρισμένες
1 και 1/4 της οκάς (δηλαδή 1600 γρμ.) ζάχαρη
3 κούπες νερό
Και για το τέλος χυμό μισού λεμονιού ή 1/2 φλ. τσαγιού γλυκόζη (εγώ έβαλα χυμό)
Συνταγή:
Ζεματάμε να ξεπικρίσουμε τα νεράντζια 2 φορές.
Μετά βάζουμε για δυο μέρες στο νερό, αλλάζοντάς το δύο φορές την ημέρα και μετά κανονικά δέσιμο.
Ζεματάμε να ξεπικρίσουμε τα νεράντζια 2 φορές.
Μετά βάζουμε για δυο μέρες στο νερό, αλλάζοντάς το δύο φορές την ημέρα και μετά κανονικά δέσιμο.

