Κασερόψωμο



ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΟ


Πάρα πολύ γευστικό, αφράτο, εύκολο Κασερόψωμο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
300 γρ, γαλα φρεσκο, χλιαρο,
25 γρ. νωπή μαγιά
1 κ.σ. ζαχαρη,
1 κ.γ. αλατι,
1/2  ποτηρι σπορελαιο,
450 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
120 γρ. τριμμενο κασερι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το γαλα, τη μαγια και τη ζαχαρη και ανακατευουμε.
Ριχνουμε το σπορελαιο και το αλατι.
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και το κασερι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Τελος ριχνουμε χουφτα - χουφτα το αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη που να μην κολλαει.
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα.
Στη συνεχεια τη μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε σε ισα κομματια.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες τις οποίες παταμε να γινουν στρογγυλες πιτες.
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Χτυπαμε 3 κροκους αυγων με νερο, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψι μας και βουτωντας την κάθε πιτούλα στο αυγο τις τοποθετούμε στο ταψι όρθιες και λίγο πλαγιαστά τη μία δίπλα στην άλλη.
Σκεπαζουμε για 30 λεπτα.
Τελος αλοιφουμε με τον υπολοιπο κροκο, ριχνουμε εαν θελουμε σουσαμι και ψηνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμενο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, μεχρι να κοκκινίσει καλα (περίπου 25 λεπτά ανάλογα από το φούρνο).