
Μια συνταγή της κυρίας Βικτώριας Κιλιγκαρίδου για ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!
(Το γλάσο είναι νηστίσιμο)
4 αυγά,
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
1 πλάκα βιταμ,
400γρ ζάχαρη.
Κακαο βάζουμε όσο θέλουμε, ανάλογα πόσο σκούρο το θέλει ο καθένας.
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας κορν Φλάουερ,
3 κουταλιές σούπας κακάο
1κουβερτουρα
μια κουταλιά σούπας ηλιέλαιο.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα σε προθερμασμενο φούρνο για 55 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και απλώνουμε μετά το γλάσο.
Υλικά
Μια φαρίνα,4 αυγά,
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
1 πλάκα βιταμ,
400γρ ζάχαρη.
Κακαο βάζουμε όσο θέλουμε, ανάλογα πόσο σκούρο το θέλει ο καθένας.
Για το γλάσο σοκολάτας
1 ποτήρι νερό5 κουταλιές σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές σούπας κορν Φλάουερ,
3 κουταλιές σούπας κακάο
1κουβερτουρα
μια κουταλιά σούπας ηλιέλαιο.
Εκτέλεση
Για το κέικ
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά τον χυμό πορτοκάλι το ξύσμα και τέλος την φαρίνα.Ψήνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα σε προθερμασμενο φούρνο για 55 λεπτά.
Για το γλάσο
Βάζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα υλικά με την σειρά που τα έγραψα μέχρι να πήξει.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και απλώνουμε μετά το γλάσο.