Σπιτική πλούσια πίτσα



Μια συνταγή της κυρίας Βάνα Ντελή για ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΙΤΣΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Σπιτική πλούσια πίτσα

ΜΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΣΑ!
Συνταγή για 2 ταψιά κουζίνας

Για τη ζύμη
7 κούπες (τους νες καφέ) αλεύρι γ.ο.χ
1 φακ ξερή μαγιά
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1 κ.σ βιτάμ
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
Χλιαρό νερό όσο χρειαστεί
Ζυμώνουμε να γίνει μια μέτρια ζύμη.
Μέχρι να φουσκώσει ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Για τη σπιτική σάλτσα
Σοτάρουμε ένα μέτριο ξερό κρεμμύδι , ρίχνουμε μια τριμμένη ώριμη ντομάτα,4κ.σ κέτσαπ,1 κ.σ πελτέ,αλάτι, λίγη ζάχαρη, πιπέρι λίγη ρίγανη! Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό να βράσει 5 λεπτά!
Αφήνουμε να χυλώσει καλά.

Επίσης θα χρειαστούμε
Για το στρώσιμο
Ανάλογα πόσες χωράει το ταψί μας
Περίπου
24 φέτες πάριζα(για τοστ)
24 φέτες γκούντα(για τοστ)
Τυριά μείγμα 3 κούπες
Τυρί Τσένταρ 1 μισή κούπα
8 φέτες μπέικον σε κομματάκια
Πιπεριά πράσινη και κόκκινη Φλωρίνης

Ανοίγουμε τη ζύμη 2 μεγάλα τετράγωνα φύλλα κι απλώνουμε στα λαδωμένα ταψιά.
Μοιράζουμε τη σάλτσα επάνω στη ζύμη κι απλώνουμε να πάει παντού.
Μοιράζουμε τις φέτες πάριζα στρώνουμε και επάνω στη σάλτσα.(όπου υπάρχουν κενά συμπληρώνουμε με κομματάκια)
Κατόπιν τις φέτες γκούντα
Σκορπίζουμε επάνω τα κομματάκια μπέικον το μείγμα τυριών και το Τσένταρ!
Τέλος τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο,
και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου ένα τέταρτο να ροδίσει ωραία!