Κεφτέδες λεμονάτοι

Η μητέρα μου μας κάλεσε να φάμε ολοι μαζί σήμερα. Εκτός απο τα αλλα... καλούδια ... μας εφτιαξε και την "σπεσιαλιτε" της!
Κιφτεδες... με ζ'μι… οπως το λέει στη δική μας διάλεκτο!
Όπως και να χει όμως, είναι ένα υπέροχο λεμονάτο φαγητό που μοσχοβόλα δυόσμο και κύμινο!!
Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι ή πατατούλες τηγανητές!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κιλό κιμά μοσχάρι ρίχνουμε:
3 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 αυγο
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
λίγο λαδι
Αλατι, πιπερι, κυμινο και μπολικο δυόσμο.
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και αφηνουμε 2 ωρες.
Τα πλαθουμε κεφτεδακια τα αλευρωνουμε και τα τηγανιζουμε.
Τα βαζουμε στη κατσαρολα με το λαδι που περισσεψε απο το τηγανι(αφου το σουρωσουμε) με νερο ισα να τα σκεπαζει και βραζουμε 15 λεπτα.
Στιβουμε 2 λεμονια και αυγοκοβουμε με 1 αυγο.


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου