Κολοκυθόπιτα αλμυρή με κίτρινη κολοκύθα



ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ


Για το φύλλο!!!
2 .5 κούπες αλέυρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
2 κ.σ ξύδι
4 κ.σ λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
Νισεστε για το άνοιγμα των φύλλων.

Για την γέμιση
500 γρ τριμμένη κολοκύθα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα φέτα σπασμένη με το πιρούνι
1 κούπα ανθότυρο
1 κούπα ρεγκατο τριμμένο
Λίγο αλατι

Τα ανακατέυω όλα μαζί και αφήνω στην άκρη! 

Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα βάζω το αλεύρι με το λάδι το ξύδι και το αλάτι και ανακατέυω μετά αρχίζω να προσθέτω το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι! Αλοιφω με λίγο λάδι και αφήνω σκεπασμένο μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά χωρίζω την ζύμη σε 6 μπαλάκια.
Ανοίγω το φύλλο μακροστενο με νισεστε για να γίνει λεπτό βάζω γέμιση και τυλίγω σε ρολό.Βαζω σε λαδωμένο ταψάκι ξεκινώντας από την μέση μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Ρίχνω από επάνω ένα φλ καφε ελαιόλαδο και ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!