Μουστοκούλουρα με πετιμέζι



ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ 


Μαλακά και αφράτα!!!

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πετιμέζι (250 ml)
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 1/2 κούπα λάδι(εγώ ελαιόλαδο βάζω)
1 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρύφαλλο
1 κγ μπεηκιν
2 κγ γεμάτες (15 γρμ) σόδα
1. 100 +_ γραμ αλεύρι γοχ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι με το μπεηκιν.
Τη σόδα με το χυμό διαλυμένη.
Ανακατεύεις με το σύρμα για λίγο.
Προσθέτεις το αλεύρι γυρίζοντας τη ζύμη απαλά.
Δεν θέλει ζύμωμα.
Η ζύμη πολύ αφράτη.
Δεν προσθέτεις αλεύρι άλλο.
Αφήνεις για 10 με 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
Πλάθεις βουτώντας τα ακροδάχτυλά σου σε σπορέλαιο αν χρειαστεί.
Ψήνεις 170 βαθμούς αέρα για 10-15 λεπτά.
Τα βγάζεις μαλακά.
Αν τα θέλεις αρκετά τραγανά τα ψήνεις λίγα λεπτά ακόμη. Αφήνεις να κρυώνουν σε σχάρα.
Η δόση βγάζει περίπου 2,5 λαμαρίνες φούρνου 💕


Δημιουργός συνταγής: Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!