Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και σοκολάτα



ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ - ΚΡΕΜΑ - ΣΑΝΤΙΓΙ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε μια σειρά φρυγανιές στον πάτο ενός ταψιού ή πυρέξ 30x27εκ.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε 2 κούπες νερό με 2 κούπες ζάχαρη για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού (κούπα των 250 ml.)
Έτσι όπως είναι καυτό το ρίχνουμε σιγά - σιγά με κουτάλι πάνω στις φρυγανιές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά 1 λίτρο γάλα φρέσκο, 5 κ.σ. ζάχαρη και 120 γρ. κορν φλάουρ και  ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε και με προσοχή ρίχνουμε λίγη - λίγη πάνω στις φρυγανιές αφού έχουν κρυώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σαντιγί.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
Χτυπάμε 2 φακελάκια γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Με πολύ προσοχή και με απαλές κινήσεις στρώνουμε πάνω στην κρύα κρέμα και ισιώνουμε καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα κάνουμε το γλάσο.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα 250 γρ. κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε σε μικρά κομματάκια 250 γρ. κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Μόλις δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. Βιτάμ.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να χλιαρύνει.

Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και με προσοχή ρίχνουμε το γλάσο.
Στη συνέχεια ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το απολαύσουμε!