
ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Με την πρώτη μπουκιά νιώθεις την καταπληκτική του ευωδιά!
Υλικά
1 κιλό κουμ κουάτ
3 φλυτζάνια νερό
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
1 αστεροειδή γλυκάνισο προαιρετικά
Εκτέλεση
Τρυπάμε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι τα κουμ κουάτ
από τη μια μεριά να βγει το ξυλάκι από την άλλη τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα πάλι με παγωμένο νερό και τα αφήνουμε όλη νύχτα
Την επόμενη μέρα τα ξεβράζουμε 2 φορές δηλαδή μόλις πάει να βράσει το νερό τα στραγγίζουμε και πάλι από την αρχή
Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε 10 μετά τα 10 λεπτά ρίχνουμε και τα κουμ κουατ και συνεχίζουμε το βράσιμο ξαφρίζουμε και προσπαθούμε να μην ανακατεύουμε γιατί φουσκώνει και χύνεται έξω το σιρόπι βάλτε μεγάλο σκεύος το βράζουμε αρκετά γιατί κρατάνε νερό εγώ το χαμήλωσα και το έβρασα μια ώρα το έδεσα την επόμενη μέρα προσθέτοντας το γλυκάνισο και προς το τέλος το λεμόνι τα κουμ κουατ πρέπει να είναι μικρά γιατί τα μεγάλα έχουν κουκούτσια και είναι σκληρά.