
ΜΗΛΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκό του κουταλιού, είναι το απλό μηλαράκι!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε και κοβουμε μικρα κομματια μηλα, οχι πολυ ώριμα, και τους ριχνουμε το χυμο 2 λεμονιων.
Σε 1 κιλο μηλο βαζουμε 800 γρ ζαχαρη και μια βανιλια.
Βραζουμε τη ζαχαρη, 2 ποτηρια νερο και τη βανιλια 5 λεπτα και μετα ριχνουμε τα μηλα και αφηνουμε να βρασουν 5 λεπτά.
Την επομενη μερα ξαναβραζουμε το γλυκο να δεσει αφου ριξουμε λιγη αρμπαροριζα και λιγο λεμονι.
Αν θελουμε βαζουμε και αμυγδαλακια.
Βραζουμε τη ζαχαρη, 2 ποτηρια νερο και τη βανιλια 5 λεπτα και μετα ριχνουμε τα μηλα και αφηνουμε να βρασουν 5 λεπτά.
Την επομενη μερα ξαναβραζουμε το γλυκο να δεσει αφου ριξουμε λιγη αρμπαροριζα και λιγο λεμονι.
Αν θελουμε βαζουμε και αμυγδαλακια.
Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου