ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΑΛΑΔΩΤΕΣ ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Mια ευκολη και νόστιμη συνταγή για νηστίσιμες αλάδωτες πατατόπιτες στον φούρνο που θα τις λατρέψετε μέσα στην Σαρακοστή!!!
Υλικά
- 600 γρ γάλα αμυγδάλου
- 950 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 1 κτσ ζάχαρη
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- 2,5 κτσ αλάτι
- 750 γρ πατάτες
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 κτγ αλάτι
- Νερό+Σουσάμι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή βράζοντας τις πατάτες.
- Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα αμυγδάλου, την μαγιά, την ζάχαρη και λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
- Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,την ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι και τις πατάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Στην συνέχεια παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε μικρά μπαλάκι των 175 γρ και τα βάζουμε κάτω από μια μεμβράνη για να μην σκληραίνουν.
- Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το κόβουμε στην μέση, έπειτα με τον πλάστη το ανοίγουμε καλά και στο κέντρο βάζουμε 1,5 κτσ από την γέμιση.
- Μετά το κλείνουμε καλά και με το χέρι μας το πατάμε και μετά με τον πλάστη το ανοίγουμε προσεκτικά.
- Τα βάζουμε στο ταψί και αλείφουμε με νερό τις πίτες και στην συνέχεια τις πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 190c.
- Οι πίτες είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε μετά το ψήσιμο τόσο νόστιμες αφράτες και πεντανόστιμες ότι πρέπει για περιόδους νηστείας!!!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί