Λικέρ πορτοκάλι



ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά
Ξύσμα από 15 πορτοκάλια
1,5 λίτρο ρακί
5 γαρύφαλλα και μία κανέλα
Για το σιρόπι
5 κούπες ζάχαρη και 4 νερό

Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο βάζο ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ρακί, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Κλείνετε πολύ καλά και φυλάτε σε ένα σκιερό μέρος για 50 ημέρες.
Τέλος φτιάχνετε το σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και αφού βέβαια στραγγίσετε πολύ καλά δυο - τρεις φορές το λικέρ ρίχνετε το σιρόπι μέσα κρύο.
Καλή επιτυχία σε όποιον το φτιάξει.

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou