Γεμιστά με ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γεμιστά με ρύζι

Κλασσικά και αγαπημένα γεμιστά με ρυζάκι ζουμερά και μοσχοβολιστά!
Αυτή τη φορά γέμισα και λίγες πιπεριές επιπλέον με τυράκι.... έτσι για τσαχπινιά!
Ένα φαγάκι που αγαπώ πολύ .....και φτιάχνω συχνά το καλοκαιράκι!!!!!

Υλικά ( για 6-7ατομα)
10 ντομάτουλες ζουμερές
2 πράσινες πιπεριές
3 κολοκυθάκια στρογγυλά
2 μελιτζάνες
2 πατατούλες κομμένες κυδωνατες

Για τη γέμιση
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μετρια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κέρατο τριμμένες στον τρίφτη
1/4 φλ λάδι
την ψύχα που αφαίρεσα από τα λαχανικά ( κολοκύθι μελιτζάνα)
Την ψύχα και το χυμό από όλες τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κ.σ κέτσαπ
1 κ.γ πελτέ( αν θέλουμε να κοκκινίσουν περισσότερο)
1/2 κιλό ρύζι Καρολίνα
Αλάτι πιπέρι
Λαδακι για το ταψί
Μια χούφτα κεφαλογραβιέρα για πασπάλισμα για να κάνουν ωραία κρούστα και να πάρουν τη νοστιμιά.

Γέμιση τυριού για τις πιπεριτσες μου....
350 γρ φέτα
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1 αβγό
Λίγο λαδακι
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτελεση
Πλένω όλα τα λαχανικά και τα αδειάζω με κουτάλι.
Τα τοποθετώ μέσα στο ταψι μου και τα αλατιζω εσωτερικά ελαφρώς!! Αραδιαζω εδώ κι εκεί και τις κυδωνατες πατατούλες και αλατοπιπερωνω.
Ξεκινάμε τη γέμιση.
Τρίβω την ψύχα ντομάτας που άδειασα σε ένα μπολ , προσθέτω την κέτσαπ και τον πελτέ και ανακατεύω.
Αφήνω στην άκρη.
Σε ένα βαθύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ψιλοκόβω το κρεμμύδι , τρίβω το σκόρδο , τρίβω και προσθέτω την ψύχα από το κολοκύθι ,τη μελιτζάνα και τις πιπεριές κέρατο και τα σοτάρω αρχικά σε χαμηλή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
Αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέτω το λαδακι τον μαϊντανό και το δυόσμο.
Τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω το ρύζι και το γυρίζω μαζί με τα λαχανικά και τα μυρωδικά μέχρι να γυαλίσει.
Τέλος προσθέτω την τριμμένη ντομάτα που κράτησα στην άκρη.
Αλατοπιπερωνω και αφήνω να πάρει 2 βράσεις ανακατευωντας να μην μας κολλήσει.
Γεμίζω τα λαχανικά μου όχι μέχρι πάνω .
Τα κλείνω και πασπαλιζω με το τυράκι.
Προσθέτω το λάδι στο ταψί ( μπόλικο αφού είναι λαδερο φαγακι) και ψήνω στους 200 βαθμούς, ανάλογα το φούρνο σας, για 1 μισή ωρίτσα περίπου.
Δεν προσθέτω καθόλου νερό γιατί θα βγάλουν τα λαχανικά μου!

Για τις πιπεριές με τυράκι.....
Χαράζω τις πιπεριές και αφαιρώ τα σποράκια.
Πατάω με το πιρούνι μου τη φέτα , ανακατέβω με το αυγό , το γιαούρτι και λίγο λαδακι αλατοπιπερώνω ελαφρώς και γεμίζω τις πιπεριές μου.
Τις βάζουμε στο ταψάκι και τις ψήνω μαζί με τα γεμιστά μου!