

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ
Υλικά
200 γρ ινδοκάρυδο
4 αυγά μεγάλα
130 ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
1 βανίλια
30 γρ βούτυρο
μία πρέζα αλάτι.
130 ζάχαρη
2 κ.σ αλεύρι
1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
1 βανίλια
30 γρ βούτυρο
μία πρέζα αλάτι.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, ρίχνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και αυτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Επειτα βάζουμε το ινδοκαρυδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε ροζετες, όχι πολύ μεγάλες και στην μέση βάζουμε από μισό κερασάκι. Ψήνουμε 180 αντιστάσεις για περίπου 15-20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθούν έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, ρίχνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και αυτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Επειτα βάζουμε το ινδοκαρυδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε το μείγμα σε κορνε και κάνουμε ροζετες, όχι πολύ μεγάλες και στην μέση βάζουμε από μισό κερασάκι. Ψήνουμε 180 αντιστάσεις για περίπου 15-20 λεπτά.
Δημιουργός συνταγής: Ειρήνη Σταματέλλη, συνταγή Eleni Kalaitzidou