Γιουβαρλάκια



Μια συνταγή της κυρίας Vasiliki Saltaoura για ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Γιουβαρλάκια

Το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό !!!

Υλικά
700 γραμ κιμά μοσχαρίσιο και 300 χοιρινό
ένα μεγάλο κρεμμύδι
μια σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό άνηθο δυόσμο όσο μας αρέσει
αλάτι πιπέρι
χυμό λεμόνι μισό λεμόνι.
Ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα λίγο μπαχάρι.

Ανακατεύω καλά κάνω τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνω και τα αφήνω στην άκρη.
Σε κατσαρόλα βάζω ένα μέτριο κρεμμύδι στο μούλτι ένα καρότο μια μικρή πατάτα και ένα μικρό κολοκυθάκι.
Όλα κομμένα κυβάκια .
Ρίχνω ένα φλιτζανάκι λάδι ρίχνω τα λαχανικά μαζί με λίγη ρίζα σέλερι τα ανακατεύω για λίγο στη φωτιά ρίχνω νερό και ένα κύβο κρέατος λίγο αλάτι νερό και όταν πάρει βράση ρίχνω τα γιουβαρλάκια.
Μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν και να χυλώσει το ζουμί και φτιάχνω το αυγολέμονο!!!!