Δίχρωμο κέικ πουτίγκα (Συνταγή + Βίντεο)

Μια συνταγή για ΔΙΧΡΩΜΟ ΚΕΙΚ ΠΟΥΤΙΓΚΑ από το κανάλι στο Youtube LIVE KITCHEN CHANNEL


Δίχρωμο κέικ πουτίγκα

Ένα Γλυκάκι και όμορφο & Πεντανόστιμο Δίχρωμο Κέικ Πουτίνγκα!!!!

Υλικά
Για την κρέμα
1100 μλ γάλα
90 γρ κορν φλάουρ
230 γρ ζάχαρη
30 γρ βούτυρο
1 κτσ βανίλια
1 πακέτο (100γρ) σαντιγί σκόνη

Για το κέικ
5 αυγά
230 γρ ζάχαρη
200 γρ ηλιέλαιο
250 γρ γάλα
380 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
2 κτγ μπέικεν πάουντερ
1/2 κτγ αλάτι
1 κτσ υγρή βανίλια
2 κτσ γάλα
2 κτσ κακάο σκόνη

Για το βρέξιμο της βάσης
220 γρ γάλα

Για το γλάσο
300 γρ κουβερτούρα
150 γρ γάλα
Για το στόλισμα
150 γρ σαντιγί
40x27

Εκτέλεση
1 Ξεκινάμε με την κρέμα μας και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
2 Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την υγρή βανίλια.
3 Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ μέχρι αν πέσει η θερμοκρασία της.Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την βάζουμε σστο ψυγείο για 1 ώρα
4 Συνεχίζουμε με την βάση του κέικ και σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.Επειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο,το γάλα, το αλεύρι,το μπέικεν ,το αλάτι, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ 40χ27 και στο αλλο μισο προσθέτουμε 2 κτσ γάλα και κακάο σκόνη.Ρίχνουμε και το άλλο μισό προσεκτικά πάνω στο άλλο και με ένα καλαμάκι κάνουμε προσεκτικά σχήματα.
5 Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c
6 Αφού έχει ψηθεί το βρέχουμε όλο το παντεσπάνι με με το γάλα και το βάζουμε στην άκρη.
7 Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε ένα πακέτο σαντιγί σε σκόνη και ανακατεύουμε πολύ καλά.Το ρίχνουμε πάνω από το την βάση μας και την στρώνουμε καλά.
8 Φτιάχνουμε το γλάσο.Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε βραστό γάλα.Αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.
9 Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα προσεκτικά να πάει παντου και μετα με την βοήθεια ενός κορνε κάνουμε γραμμές με την σαντιγί.
10 Με μια οδοντογλυφίδα τραβάμε τις γραμμές και δίνουμε ένα πολύ ωραίο σχήμα.
11 Το βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Μετά από 1/2 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο πεντανόστιμο και εμφανίσιμο για κάθε μας περίσταση!!!!

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί