Κιμαδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Efi Prentza για ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κιμαδόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοίμασα το κιμά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρω σε ελαιόλαδο, δυο κρεμμύδια, μια σκελίδα σκόρδο και μισό κιλό κιμά.
Όταν αλλάξει χρώμα ο κιμάς προσθέτω αλάτι, πιπέρι ,σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα, ένα κ.γλ. ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό και βράζω είκοσι λεπτά περίπου μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Προσθέτω 2 αυγά χτυπημένα, 250 - 300 γρ. φέτα και μισή κούπα φρυγανιά για να μαζέψει τα υγρά.
Στη συνέχεια παίρνω 6 έτοιμα φύλλα Ζαγορίσιο για πίτες (τα οποία είναι τέλεια και με αγνά συστατικά) και ξεκινάω να στήνω τη πίτα.
Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζω πρώτα δυο φύλα λαδωμένα, τη γέμιση του κιμά, 4 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ και επαναλαμβάνω με άλλη μια στρώση.
Βάζω και τα δυο τελευταία φύλλα, ραντίζω με νερό και ξίδι, λίγο λαδάκι ακόμη, αλείφω με ένα αυγό και σουσάμι μαύρο και χαράζω.
Ψήνω στους 200 στον αέρα 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει!