
Υλικά:
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γρ. κιμάς
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Σπιτική σάλτσα ντομάτας
- Μοσχοκάρυδο
- Λίγη κανέλα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- Λίγο ζεστό νερό
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 250-300 γρ. φέτα
- Μισή κούπα φρυγανιά
- 6 έτοιμα φύλλα Ζαγορίσιο για πίτες
- 4 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ
- Νερό και ξίδι (για ράντισμα)
- Λίγο λάδι
- 1 αυγό (για άλειμμα)
- Μαύρο σουσάμι (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα δύο κρεμμύδια και τη σκελίδα σκόρδου.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σπιτική σάλτσα ντομάτας, μοσχοκάρυδο, λίγη κανέλα, ζάχαρη και λίγο ζεστό νερό. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, τη φέτα και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα λαδωμένο ταψί, τοποθετούμε τα δύο πρώτα φύλλα Ζαγορίσιο, λαδώνοντάς τα.
- Προσθέτουμε τη μισή γέμιση του κιμά και τοποθετούμε από πάνω 2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ.
- Επαναλαμβάνουμε με άλλη μια στρώση κιμά και τις υπόλοιπες 2 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ.
- Καλύπτουμε με τα δύο τελευταία φύλλα, ραντίζοντας με νερό και ξίδι, λίγο λάδι και αλείφουμε με το αυγό.
- Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και χαράζουμε την πίτα.
- Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza