Πεϊνιρλί



Μια συνταγή της κυρίας Θεογνωστου Φροσως για ΠΕΪΝΙΡΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Πεϊνιρλί

Υλικά για την ζύμη
500 gr. αλεύρι γοχ
150 grγάλα
100 gr βούτυρο
18 gr.μαγιά φρέσκια
¾ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση
550 κασέρι ( Μπορείτε να βάλετε οτι κίτρινο τυρί θέλετε εσείς)
150 gr.ζαμπόν γαλοπούλα
πράσινη πιπεριά

Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και διαλύουμε την μαγιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και όσο χλιαρό νερό χρειαστεί μέχρι να πάρουμε μια απαλή, εύπλαστη ζύμη!
Μεταφέρουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 20′ λεπτά.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 7 κομμάτια
Mε τον πλάστη το ανοίγουμε ελαφρά και του δίνουμε μακρόστενο οβάλ σχήμα, σαν βαρκάκι.
Τοποθετούμε τα πεϊνιρλί σε αντικολλητικό ταψί.
Τρίβουμε το κασέρι και τα ανακατεύουμε.
Περνάμε με ένα πινέλο τα πεϊνιρλί με βούτυρο.
Γεμίζουμε με τα τυριά τα πεϊνιρλί.
Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.