Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού



ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ
Καθαριζουμε την κολοκυθα.
Κοβουμε σε κομματια σε οτι σχεδιο θελουμε.

ΓΙΑ 50 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
Βάζουμε σε μια λεκάνη νερό κρύο.
Ρίχνουμε 1 φλ. τσαγιού ασβέστη και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
Τρυπάμε τα κομμάτια με πιρούνι.
Τα βαζουμε στον ασβεστη για 3 ωρες.
Στην συνεχεια βαζουμε σε μια λεκανη κρυο νερο και διαλυουμε μεσα 2 κ.σ.γεματες ξινο(σκονη).
Ξεπλενουμε τα κομματια σε σουρωτήρι και τα ριχνουμε στο νερο με το ξινό.
Τα αφηνουμε 2 ωρες.
Στην συνεχεια τα βγαζουμε και τα βαζουμε στο σουρωτήρι.
Βαζουμε στην κατσαρολα 2,5 κιλα ζαχαρη και 3 ποτηρια νερο(250 ml το ποτηρι) το βραζουμε 5 λεπτα.
Ριχνουμε τα κομματια και τα βραζουμε 10 λεπτα.
Τα κατεβαζουμε και το αφηνουμε ξεσκεπαστο ολη νυχτα.
Την επομενη βαζουμε να βρασει ριχνοντας προς το τελος του δεσιματος 1 ματσακι αρμπαροριζα και στο τελευταιο πενταλεπτο ριχνουμε το χυμο ενος φυσικου λεμονιου,2 κ.σ.γλυκοζη,2 βανιλιες.
Οταν το κατεβαζουμε καυτο βαζουμε στα ζεστα βαζα σφραγιζοντας τα καλα και τα αναποδουγυριζουμε αφηνοντας τα να κρυωσουν χωρις να τα μετακινησουμε.