Χοιρινό κοκκινιστό με πιλάφι

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ


Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μερίδες και πλυμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στο μούλτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 κύβος κρέατος
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 ποτήρια ζεστό νερό
  • 1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ντοματοχυμό
  • 1/2 κιλό ρύζι μπασμάτι, βρασμένο σε μπόλικο αλατόνερο


Εκτέλεση

  1. Στην κατσαρόλα μιας χύτρας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας ώστε να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές.
  2. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε για λίγο να πάρει τα αρώματα.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά(τον κύβο διαλυμένο στο νερό) και κλείνουμε τη χύτρα.
  5. Μαγειρεύουμε για 30 με 45 λεπτά (αναλόγως από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος) και ανοίγουμε με προσοχή αφού αποσυμπιέσουμε.
  6. Το κρέας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
  7. Σερβίρουμε με ρύζι.


Δημιουργός συνταγής: Aristea Mpesiri

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget