
ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μερίδες και πλυμένο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στο μούλτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
- 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
- 1 κύβος κρέατος
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
- 1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ντοματοχυμό
- 1/2 κιλό ρύζι μπασμάτι, βρασμένο σε μπόλικο αλατόνερο
Εκτέλεση
- Στην κατσαρόλα μιας χύτρας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας ώστε να πάρει χρώμα και από τις δυο μεριές.
- Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
- Κατόπιν προσθέτουμε το κρέας και αφήνουμε για λίγο να πάρει τα αρώματα.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά(τον κύβο διαλυμένο στο νερό) και κλείνουμε τη χύτρα.
- Μαγειρεύουμε για 30 με 45 λεπτά (αναλόγως από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος) και ανοίγουμε με προσοχή αφού αποσυμπιέσουμε.
- Το κρέας πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του.
- Σερβίρουμε με ρύζι.
Δημιουργός συνταγής: Aristea Mpesiri
