Κασερόψωμο



ΚΑΣΕΡΟΨΩΜΟ


Υλικά
(ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά,
2 κ.σ. ζάχαρη,
1 κ.γ. αλάτι,
1 αυγό,
1,5 ποτήρι ζεστό γάλα,
1/2 ποτήρι ζεστό, λιωμένο βούτυρο,
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο,
4 ποτήρια αλεύρι (εδώ το ρυθμίζουμε εμείς όταν ζυμώνουμε)

Βάζουμε στο μπολ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνουμε. 
Θέλουμε αφράτη ζύμη την οποία σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια την τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και την ανοίγουμε με τα χέρια σε ένα παχύ φύλλο.
Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Βάζουμε σε μπολ 1 σκ. σκόρδο τριμμένη, 2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. σπορέλαιο και 1 ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού τη ζύμη, τοποθετούμε κομματάκια πιπεριάς πάνω σε κάθε κομμάτι ζύμης και από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα το μείγμα μαϊντανού.
Στις σχισμές βάζουμε λεπτές φέτες κασέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει καλά (εμένα μου πήρε 30 λεπτά) ανάλογα το φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!