Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

Άρωμα και γεύση που δεν την ξεχνάς -γλυκό κουταλιού πορτοκάλι !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά 8 πορτοκάλια τα οποία πρέπει να είναι λίγο χονδρόφλουδα.
Ξύνουμε ελαφρά απ έξω με τον τρίφτη,χαράζουμε σε μακρόστενες φετούλες της κόβουμε.
Ρολαρουμε και της καρφώνουμε σε οδοντογλυφίδα η σε καλαμάκι για σουβλάκι για ακόμα πιο γρήγορα για να παραμείνουν ρολΆκια.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό, μόλις πάρουν βράση σε ένα 5 λεπτά πετάμε το νερό.
Αυτό το επαναλαμβάνουμε 2 φορές.
Το σουρώνουμε από τα νερά του και βγάζουμε τα ξυλάκια,.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό με 1 κιλό ζάχαρη με μια κουτ σούπας λεμόνι μια κανέλα για 20 λεπτά κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες πορτοκαλιού τα ξανά βράζουμε όλα μαζί μόνο 10 λεπτά ακόμα και σβήνουμε,το πορτοκάλι μας είναι έτοιμο, στο ψυγείο είναι ακόμα νοστιμοτερο. Καλή επιτυχία..!! Αν είναι πολύ χονδροφλουδα τα πορτοκάλια ξεπικρίστε περισσότερες φορές δοκιμάζοντάς τα !!!