Μουσταλευριά


Μια συνταγή της κυρίας Litsa Kokkoni για ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μουσταλευριά

Αυτές τις μέρες βρήκα στην λαϊκή έτοιμο κομμένο και βρασμένο μούστο είπα να αγοράσω και να φτιάξω, να μου περάσει το απωθημένο που ένιωθα.

Υλικά
6 ποτήρια έτοιμο βρασμένο μούστο
1 ποτήρι και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι
Καρύδια χοντροκομμένα
Σουσάμι και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Λιώνουμε το αλεύρι σε ένα μέρος του μούστου, το περνάμε από λεπτή σίτα η τουλουπάνι και το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει στον πάτο το αφήνουμε να πήξει, προσθέτουμε τα καρύδια και από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει το αφήνουμε τρία με τέσσερα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
Το αδειάζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ταψάκι αφού πρώτα τα έχουμε βρέξει με νερό και στραγγίσει, αυτό το κάνουμε όταν κρυώσει η μουσταλευριά να κόβουμε κομμάτι και να κρατιέται στο χέρι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι.
Τα καρύδια μας αρέσει να είναι μέσα και να έχουν πάρει την γεύση του μούστου.