Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΑΦΡΑΤΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ η ΠΟΤΗΡΙ:
Βαζουμε στο μπολ μιση κουπα σπορελαιο, ξυσμα 2 πορτοκαλιων,1 κουπα ζαχαρη,1 βανιλια και ανακατευουμε με συρμα.καλα!
Διαλυουμε σε ενα ποτηρι χυμο 1 κουταλακι σοδα σκονη και το ριχνουμε στο μειγμα και ανακατευουμε με συρμα!
Τελος ριχνουμε 2 κουπες σιμιγδαλι χοντρο,1 κουπα αλευρι και τα ανακατευουμε καλα να ενσωματωθουν!
Τοποθετουμε το μιγμα σε ταψι 30χ28 και την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεσαια σχαρα αντιστασεις για 50 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 500 γρ ζαχαρη,500 γρ νερο και το χυμο ενος λεμονιου για 3 λεπτα!
Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα.2 πορτοκαλια το χυμο τους και το αφηνουμε να κρυωσει!
Σιροπιαζουμε κρυο σιροπι καυτο γλυκο οχι το αντιθετο!
ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΝΟΥΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΦΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ!!!