Αρχική σελίδα ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ Αρωματικό σιροπιαστό κέικ
Αρωματικό σιροπιαστό κέικ
Υλικά 1 ποτήρι ζάχαρη (250 γρ.) 5 αυγά 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό (250 γρ.) 1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα απ, κοσκινισμένο (250 γρ.) 1/2 ποτήρι γιαούρτι (150 γρ.) 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο (150 γρ.) 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (150 γρ.) 1/2 κ.γ. μαχλέπι 1/2 κ.γ. κακουλέ ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού από μισό Για το Σιρόπι 700 γρ. ζάχαρη 700 γρ. νερό 2 κ.γ. φρέσκο βούτυρο λίγο χυμό λεμονιού και τις κούπες από τα στυμμένα πορτοκάλια
Εκτέλεση Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το χαράζουμε και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι. Για το σιρόπι Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί με τις κούπες πορτοκαλιού να βράσουν για 10 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.