
Υλικά
- 1 ποτήρι ζάχαρη (250 γρ.)
- 5 αυγά
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό (250 γρ.)
- 1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα απ, κοσκινισμένο (250 γρ.)
- 1/2 ποτήρι γιαούρτι (150 γρ.)
- 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο (150 γρ.)
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (150 γρ.)
- 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. κακουλέ
- ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού από μισό
Για το Σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. νερό
- 2 κ.γ. φρέσκο βούτυρο
- λίγο χυμό λεμονιού και τις κούπες από τα στυμμένα πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σιμιγδάλι και το αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί, το χαράζουμε και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί με τις κούπες πορτοκαλιού να βράσουν για 10 λεπτά.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου