Φλογέρες με Φιλαδέλφεια



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Φλογέρες με Φιλαδέλφεια

Υλικά για τις φλογέρες
1 γιαουρτάκι πρόβειο ή αγελαδινό ( 250 γρ) εγώ έβαλα αγελαδινό 2%
200 γρ βούτυρο lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
1 κ.γ αλάτι
650 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ ή ( μισό μισό με ολικής)

Για τη γέμιση
350 γρ τυρί κρέμα
150 γρ ανθότυρο
λίγο αλάτι ( δοκιμάζουμε)

Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ ανακατεύω το αυγό με το γιαούρτι και το αλάτι.
Προσθέτω το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το αλεύρι (κρατάω λίγο και συμπληρώνω αν χρειαστεί.) ....και ζυμώνω καλά μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Τυλίγω το ζυμαράκι μου σε μεμβράνη και βάζω για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγω φύλλο παραλληλόγραμμο μεγάλο όχι πολύ λεπτό και το χωρίζω σε 8-10 μικρότερα παραλληλόγραμμα κομμάτια.
Σε ένα άλλο μπολ πατάω με το πιρούνι το ανθότυρο και ομογενοποιώ με το τυρί κρέμα.
Αλατίζω κατά βούληση.
Απλώνω γέμιση σε κάθε φύλλο κατά μήκος.
Με πινελακι περνάω με λίγο νερό τη μία πλευρά και κλείνω τυλίγοντας τη φλογερίτσα.
Πατάω λίγο και τις άκρες να κλείσουν καλά.
Αυγουλώνω τις φλογέρες και πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω στο αερόθερμο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.