Κοτόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Lena Tsolaki για ΚΟΤΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook Γλυκά κουταλιού και φαγητά ....πιρουνιού!!


Κοτόπιτα

Βράζω δυο μεγάλα μπούτια από ένα κοτόπουλο και όλο του το στήθος, με λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.
Κατόπιν βγάζω το κοτόπουλο, από τον ζωμό και όταν κρυώσει, το ξεκοκαλίζω και το κομματιάζω με τα χέρια και το αφήνω στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, βάζω λάδι και δυο μέτρια σε μέγεθος ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και τα γυρίζω μέχρι να γυαλίσουν.
Ρίχνω στην συνέχεια, λίγο από τον βρασμένο ζωμό, ένα κύβο κνορ κοτόπουλο και στο τέλος όλο το κομματιασμένο κοτόπουλο και όσο αλατοπίπερο χρειάζεται.
Αφού πάρει όλο μια βράση, ρίχνω ένα φλ. του καφέ ρύζι Καρολίνα
και 2 κουταλιές τις σούπας φρέσκο βούτυρο.
Το αφήνω στην άκρη, να τραβήξει το ρύζι και ετοιμάζω την πίτα.
Λαδώνω το ταψί, βάζω σουρωμένο το φύλλο και ραντίζω με ένα μείγμα που έχω κάνει με τον ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο και ελαιόλαδο ...
φύλλο, μείγμα ελαιόλαδο ...
έβαλα 5 φύλλα κάτω.
Στρώνω την γέμιση, και από πάνω κλείνω πάλι με τα φύλλα και το μείγμα με το ελαιόλαδο,
4 φύλλα βάζω από πάνω.
Το τελευταίο επάνω φύλλο,
πρώτα το χαράζω
και μετά ρίχνω από πάνω το μείγμα του ελαιολάδου μαζί με ένα αυγό.
Το αφήνω λίγη ώρα να τραβήξουν τα φύλλα και ψήνω για 50’ περίπου λεπτά στους 180*
Καλή επιτυχία εάν την κάνετε
Καλή απόλαυση!!!