Πάστα μερέντα



Μια συνταγή του κυρίου Nikos Athanasiou για ΠΑΣΤΑ ΜΕΡΕΝΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πάστα μερέντα

Για το παντεσπάνι
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
120 γρ ηλιαιλεο
200 γρ γάλα
Μια βανίλια σε υγρή μορφή
Ανακατεύουμε όλα μαζί αυτά Και ρίχνουμε στο μείγμα 300 γρ αλεύρι γ ο χ
1 μπεικιν και
2 κ σ κακάο

Αλειφτούμε ένα ταψάκι με λίγο ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουνε στους 180 σε αντιστάσεις για 20 λεπτά
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε οδοντογλυφίδα η με πιρούνι πολλές τρύπες και ρίχνουμε 300 γρ κρύο γάλα
Αφήνουμε να κρυώσει
Για την κρέμα δυο μορφατ κρύα 1 φλιτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη ένα σφηνάκι κονιάκ και 3 γεμάτες κουταλιές σούπας μερεντα
Βάζουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι μας και αφήνουμε καν κρυώσει καμία ώρα στο ψυγείο

Τέλος για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα ζεστό
Και μια κ γ μέλι
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και πάλι.