Φουντουκόπιτα



ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΙΤΑ


Aπίστευτος γλυκός πειρασμός !!!

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι
1 1/2 φλ τσαγιού ζάχαρη
2 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
250 gr φουντούκι κομμένο
200 gr βιτάμ
2 κγ μπέικιν πάουντερ

ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλ .τσαγιου ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού νερό
1 φλούδα πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλα
1 κσ κονιακ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά ζάχαρη με αυγά!
Στη συνέχεια προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο,το σιμιγδάλι,το αλεύρι,το φουντούκι κ το μπέικιν χτυπώντας απαλά!!
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί (28cm) βουτυρωμένο!!
Ψήνουμε στους 180 ο c!!
Όταν μισό κρυώσει σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι!!
Το σιρόπι το βράζουμε για 15'-20' συνολικά!!
Όταν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ!!


Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!