Παστίτσιο



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Παστίτσιο

Κλασσικό μαμαδίστικο παστιτσάκι!!!!!

Υλικά
Για ταψί νούμερο 38
750 γρ μακαρόνια χοντρά
νουμερο 2 (1 μισή πακέτο)

Για τον κιμά
1 κιλό κιμά ελιά ή φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουτάκια ντοματοχυμό
1 κ.γ πελτέ
1 φλιτζανάκι του καφέ το μικρό λάδι
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
Αλάτι πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ
3 κσ βούτυρο
8 κ.σ γεματούτσικες αλεύρι
1800 ml γάλα καυτό
Λίγο αλάτι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κούπα μεγάλη γεμάτη κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αβγά
Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ετοιμάζω τον κιμά μου.
Καβουρδίζω τον κιμά μεχρι να πιει τα υγρά του ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το σκόρδο,την κανέλα και τα γυρίζω για 1-2 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω το χυμό ντομάτας ,τον πελτέ ,το λάδι και αλατοπιπερώνω.
Προσθέτω λίγο νεράκι και αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.
Σπάω τα μακαρόνια μου στη μέση και τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά , θέλω να κρατάνε αρκετά.
Σουρώνω και βουτυρώνω ελαφρώς.
Στρώνω τα μισά και λίγα ακόμα στο ταψί , και απλώνω το μισό κιμά.
Πασπαλίζω με λίγο τυράκι τριμμένο.
Προσθέτω τα υπόλοιπα μακαρόνια και απλώνω τον υπόλοιπο κιμά.

Ετοιμάζω την μπεσαμέλ.
Σε βαθιά κατσαρόλα καβουρδίζω το αλεύρι με το βούτυρο.
Παράλληλα έχω ήδη βάλει να κάψει το γάλα στο οποίο έχω προσθέσει λίγο αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο .
Προσθέτω λίγο λίγο το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Ανακατεύω μέχρι να γίνει μια ωραία κρεμούλα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το τυρί και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύω πολύ γρήγορα.
Απλώνω την κρέμα πάνω στα μακαρόνια .
Πασπαλίζω με φρυγανιά , λίγο τυράκι ακόμα και πετάω τσιμπιές από βουτυράκι εδώ κι εκεί για να κάνει ωραία τραγανή κρούστα η κρεμούλα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδισει.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία του και σερβίρω.