Ντόνατς παραλίας γεμιστά με μαρμελάδα



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΝΤΟΝΑΤΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ντόνατς παραλίας γεμιστά με μαρμελάδα

πασπαλισμένα με ζάχαρη και γεμιστά με μαρμελάδα!

Υλικά
(Για 12 μεγάλα ντόνατς)
1 1/3 φλ γαλα χλιαρο
2 φακελακι μαγια
2 κ.σ βουτυρο
2/3 φλ ζαχαρη
2 αβγα
3φλ.αλευρι γοχ
2φλ.αλευρι σκληρο
1 κ.γ κοφτό αλατι
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω το χλιαρό γάλα μέσα στον κάδο του μίξερ , τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω καλά να διαλυθούν .
Αφήνω για 15-20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκωσει.
Προσθέτω τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα , το λιωμένο βούτυρο,τη βανίλια και το αλεύρι με το αλατι.
Ξεκινάω να ανακατεύω σε μέτρια ταχύτητα μεχρι να αρχίσει η ζύμη να ομογενοποιείται και να γίνετε ένα αφράτο τσιχλωτο ζυμαρακι.
Αν κολλάει πολυ προσθέτω λιιιιγο αλεύρι επιπλέον.
Βουτυρώνω μια λεκανιτσα και βάζω τη ζύμη να φουσκωσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος.(περιπου μια ωριτσα)
Αλευρώνω τον παγκο μου και ανοίγω φύλλο περιπου 1 εκ.
Κοβω ντονατσακια με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι με μεγάλο άνοιγμα .
Βάζω τα ντόνατς σε ταψάκι που εχω στρώσει με λαδοκολλα και αφηνω λήγω να ανεβούν.(μισεί ωριτσα)
Τηγανίζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφού έχει κάψει το λάδι.
Τα αφήνουμε 1-2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας και
Τα παίρναμε από τη ζάχαρη καυτά ακόμα.
Γεμίζουμε με τον κορνε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.


Φωτο της κυρίας Αννα Κασσανδρεια που δοκίμασε τη συνταγή