Cheesecake Φράουλα



Μια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑ εκτελεσμένη από την κυρία Chara Terzi στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Cheesecake Φράουλα

Υλικά Συνταγής
Για το μπισκότο
250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
80 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
500 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα λεμονιού
1 φλ. φράουλες πολτοποιημένες
2 φλ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το τσιζκέικ φράουλα αλέθοντας στο μίξερ τα μπισκότα σε σκόνη. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Με τα δάχτυλα το ψιχουλιάζουμε. Όταν το μπισκότο γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και πατάμε την επιφάνεια με κουτάλι για να ισιώσει. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10΄. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το κριμ τσιζ, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε με σύρμα ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το τσιζκέικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.