Κοτόπουλο με κριθαράκι στην κατσαρόλα



Μια συνταγή της κυρίας ‎Ρήνα Κοντού για ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κοτόπουλο με κριθαράκι στην κατσαρόλα

5 μπούτια κοτόπουλο
1/4 φλυτζανι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια του τσαγιού κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι
6 κουταλιες κοκνκασε η 2 ντομάτες ώριμες
μισή κουταλιά κόκκινο πιπέρι
αλάτι
πιπέρι
10 φλυτζάνια του τσαγιού νερό

Σοτάρουμε τα μπούτια η κομμάτια κοτόπουλου, ότι έχετε εγώ είχα μπούτια, να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και να θωρακιστεί από έξω και να είναι ζουμερό μέσα.
Σοτάρουμε και το κρεμμύδι, προσθέτουμε και τη ντομάτα, μια πρέζα ζάχαρη, το κόκκινο πιπέρι, μαυροπιπερο, αλάτι και το νερό.
Κλείνουμε τη χύτρα και το βράζουμε 20 λεπτά. Αν το βράζουμε σε κατσαρόλα χρειάζεται το διπλάσιο χρόνο.
Μόλις βράσει προσθέτουμε και το κριθαράκι και το βράζουμε 12 λεπτά και αποσύρουμε από την εστία την κατσαρόλα.