
ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 200ml χλιαρό γάλα με 1 κ.σ ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε 100ml βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό.
- Προσθέτουμε 400γρ αλεύρι γ.ο.χ, και 1 κ.γ αλάτι.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για 1 ώρα.
- Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 8 ίσα κομμάτια ζύμης.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και προσθέτουμε φέτα. (συνολικά θα χρειαστούμε 200γρ) Το κλείνουμε πιέζοντας καλά σαν πουγκί και το πιέζουμε να γίνει μια φλατ πιτούλα, αρκετά λεπτή.
- Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε 2 λεπτά τις πιτούλες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Δημιουργός συνταγής: Instasuntages