Σε ένα μπολ βάζουμε 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 200ml χλιαρό γάλα με 1 κ.σ ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και προσθέτουμε 100ml βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό.
Προσθέτουμε 400γρ αλεύρι γ.ο.χ, και 1 κ.γ αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για 1 ώρα.
Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 8 ίσα κομμάτια ζύμης.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και προσθέτουμε φέτα. (συνολικά θα χρειαστούμε 200γρ) Το κλείνουμε πιέζοντας καλά σαν πουγκί και το πιέζουμε να γίνει μια φλατ πιτούλα, αρκετά λεπτή.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε 2 λεπτά τις πιτούλες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Εξερευνήστε τη σελίδα μας για τις Καλύτερες Συνταγές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής! Ανακαλύψτε νέες γεύσεις και δημιουργήστε απολαυστικά πιάτα και γλυκά!