Τούρτα Black forest



Μια συνταγή της κυρίας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou για ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Τούρτα Black forest

5 αυγά μέτρια
100 γρ. ζάχαρη
120 γρ. Φαριναπ
50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
5 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας παχυρευστό
1 σακ. Σταγόνες σοκολάτας (παγωμένες)
3-4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια,το αλάτι, το σιρόπι, χτυπάμε λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακαο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί..
Μοιραζουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 35x25 που προηγουμένως εχουμε στρωσει λαδοκολλα, πασπαλιζουμε απο πανω τις σταγονες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15 λεπτά περίπου στον αέρα...

Για την γέμιση.
500 γρ. Φυτική σαντιγί
1 κουτί βύσσινο κομπόστα σε σιρόπι

Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική σαντιγί να σφίξει... Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. Από το σιροπι και τα ανακατεύουμε.

Για το σιρόπι.
3/4 κουπας Ζάχαρη
1 κούπα Χυμό από το βύσσινο
Βράζουμε για 5 λεπτά.

Στήσιμο...
Παίρνουμε έναν δισκο τοποθετουμε το ένα παντεσπάνι, σιροπιαζουμε καλά.
Ρίχνουμε την μισή σαντιγί, στρωνουμε βυσσινα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, σιροπιαζουμε πάλι,την υπόλοιπη κρέμα, την απλώνουμε καλά γύρω γύρω.
Γαρνιρουμε με τρίμματα σοκολάτας και βύσσινο.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.