
ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
Τραγανή, πεντανόστιμη, μοσχοβολιστή!!
Καλό φύλλο!!Αρκετά μυρωδικά !!!Καλή φέτα αυτά συνθέτουν την νοστιμιά!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο φύλλο χονδρό Ζύμη Ψαχνών φρέσκο
1,5 κιλό σπανάκι,
3 χλωρά κρεμμύδια,
1 ξερό κρεμμύδι,
1 ματσάκι καυκαλίδες,
1 ματσάκι μυρώνια,
άνηθο και μάραθο
1 κιλό τυρί φέτα,
πιπεράκι ,
τρία αυγά η και τέσσερα
Ζεματάω τα σπανάκια αφού τα πλύνω τέσσερα νερά, τα στραγγίζω.
Σοτάρω τα κρεμμύδια, στην συνέχεια τα στραγγισμένα σπανάκια και σβήνω.
Χτυπώ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά, τρίβω την φέτα με τα χέρια και τα προσθέτω στα σοταρισμένα σπανάκια και πιπεράκι.
Στρώνω σε 38 νούμερο και λαδωμένο ταψί δυο φύλλα λαδωμένα ενα - ένα .
Ρίχνω τη μισή γέμιση, άλλα δύο φύλλα ένα - ένα λαδωμένα, την υπόλοιπη γέμιση και διπλώνω τα εξέχοντα φύλλα προς τα μέσα λαδώνοντάς τα.
Τοποθετώ τα δύο τα τελευταία λαδώνοντάς τα, κόβω τα εξέχοντα και μπήγω ότι έμεινε μέσα και γύρω από την πίτα μου.