Υλικά
- 1 μεγάλο λάχανο
- 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Άνηθο
- Μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ζωμό λαχανικών
Για την κρέμα αυγολέμονο
- 2 αυγά
- 1 ½ λεμόνι το χυμό
- 1 ½ κουτ σούπας κορν φλαουρ
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Το ζουμί από το φαγητό
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το λάχανο μέχρι να μαλακώσει και να ξεχωρίσουν τα φύλλα.
- Για τη γέμιση βάζουμε σε μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
- Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες και τους βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών μέχρι να τους σκεπάσει και ακόμα περισσότερο,αλάτι , πιπέρι και ελαιόλαδο.
- Βράζουμε για 35 λεπτά περίπου.
- Για την κρέμα αυγολέμονο
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε λίγο κρύο νερό και διαλύουμε τον κορν φλαουρ. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζεστό ζουμί από το φαγητό.
- Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και βράζουμε , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara