Κέικ κολοκύθας



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΚΕΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ κολοκύθας

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής
2 κουτ γλυκού γεμάτα μπέικιν παουντερ
2 αυγά
½ φλιτζάνι μέλι
⅓ φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας ψημένης
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από ένα πορτοκάλι μέσα στον οποίο διαλύουμε 1 κουτ γλυκού σόδα
1 κουτ γλυκού γεμάτο κανέλα
¼ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουτ γλυκού γαρύφαλλο
½ κουτ γλυκού αλάτι
1 κουτ γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πουρές κολοκύθας
Καθαρίζουμε την πορτοκαλί κολοκύθα , κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στον φούρνο ,σε αντιστάσεις ,στους 180 όση ώρα χρειαστεί να γίνει και να μαλακώσει η κολοκύθα. Όταν είναι έτοιμη. Βάζουμε στο μπλέντερ και έτοιμος ο πουρές.

Για το frosting
200 γρ τυρί κρέμα
100 γρ γιαούρτι
2 κουτ σούπας μέλι
Εκχύλισμα βανίλιας
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Καρύδι για διακόσμηση

Σε μπόλ ανακατεύουμε το λάδι με το μέλι. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού που έχουμε διαλύσει μέσα την σόδα , το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ κολοκύθας.
Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το μπέικιν παουντερ, την κανέλα ,το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 180 για 40 λεπτά περίπου.